lördag 26 mars 2011

Högsta livshastigheten i stan

Jag blir orolig för mig själv. Det går i tvåhundra knyck från morgon till kväll. Inte ens när jag sover så sover jag. Tydligen bara i smyg. Undra om det är livshastigheten jag ska skylla på när jag är virrigast i kommun? jag kläcker ur mig det mest förvirrande saker och det som lät så klokt, så bra, såå genomtänkt och smart kommer ut som om jag talade ett helt annat språk. Ingen verkar förstå. Det händer ofta och flera gånger om dagen. Ja antingen är det livshastigheten  eller så bromsar jag för dåligt.

Vaknade i panik klockan 03.35 i morse. Panik av två anledningar.Dels för att jag drömde mardrömmar om att min tenta försvann. (Någon tog den och sprang iväg med den. Jag har sprungit halva natten.) och dels för att jag låg inlindad som en kåldolme i täcket och inte en kroppsdel var torr. Svetten rann värre än när jag cyklat ett cykelpulspass. Jajjemen här tränar vi även i sömnen förstår ni. Så gick upp en sväng och blaskade av mig lite, borstade tänderna som jag så fint somnat ifrån kvällen innan. Det finns inget värre än att somna ifrån allt och inte få borsta tänderna. Jag fullkomligt avskyr det! När morgonens bestyr var avklarade med hyfsad pigghet ändå såg jag att solen började gå upp så bestämde mig för att inte lägga mig igen. Istället börjar jag laga frukost klockan 03.55 på en lördag. När ambitionsnivån ändå är på topp slår jag på tv:n och intar frukostställning ala Fia. Huvudet hängande tungt mot handen för att inte riskera att falla av och skeden dinglande i den andra. Mungiporna hänger halvvägs till knäna och frisyren är svår att bedöma fram och baksida på. Ja...här någonstans börjar jag känna att det kanske är onödigt tidigt även för en piggelin som mig. Packar ihop frukosten och beger mig mot sängen. Lägger mig ner i funderarställning och när klockan senare slog en-mer-mänsklig-tid hade jag löst ett och annat världsproblem.

Gick upp och tog en vacker tur i det fina vädret. SVINKALLT men det var ju sol och det tackar jag för. Dagen har bestått av massa mat och träning. Brände av ett galet bra benpass idag. Glad och nöjd i hela kroppen och morgonens oflyt var som bortblåst. klockan är bara lite efter 22 och jag är trött. Inte konstigt som jag håller på. Ränner efter en tenta halva natten, dränks i mitt eget täcke och lagar frukost innan klockan fyra på morgonen...en lördag! Insett att man hinner så mycket mer om man är vaken men även för mig kan det bli lite för mycket ibland.

Så nu säger jag tack och hej, kastar in handduken, tar med hela lilla mig och kryper ner i sängen. Har en smula världsproblem att lösa...om jag hinner. Kanske gör jag en repris och somnar med kläderna på. Det återstår att se!

Godnatt

lite godbitar så här på kvällskvisten

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar